Fogyókúrás receptek, tanácsok! Tuti tippek! Tényleg hatásos! Fogyj le kemény torna nélkül! Katt!
Evés és karcsúság
Tulajdonképpen semmi probléma az alakoddal! Csak azok a kis zsírpárnák ne lennének... De ezért fogyókúrába kezdeni? Szó sem lehet róla! Ehetsz és közben fogyhatsz is! Íme a leghatásosabb testsúlycsökkentők!
Csak salátaleveleket rágcsálsz? Erre semmi szükség! Megmutatjuk neked, hogy adhatod le a magadra szedett felesleges kilókat!
Nem kell besavanyodni! Narancs, citrom, grapefruit: ezek a gyümölcsök savat biztosítanak. Magas C-vitamin tartalmuknak köszönhetően felgyorsítják az anyagcsere folyamatokat. Ennek hatására a test gyorsabban és könnyebben emészt. Mellesleg pedig az energiát szolgáltatják a következő fitneszórához.
Nem is bamba a banán! Gyümölcs az édességek ellen: az édes banán desszertként is remek. Magas magnéziumtartalma csillapítja az édesség utáni vágyat. Emellett kiváló a narancsbőr elleni harcban, hiszen a kálium a szövetek rugalmasságáért felelős.
Zöld erő: Ausztráliában minden embernek soványnak kell lennie. Ugyanis nemzeti gyümölcsük, a kivi igazi C-vitamin bomba és egy csodafegyver a fenék és a comb környékén lerakódott zsírpárnák eltávolítására. A legjobb, ha naponta két kivit eszel.
Energiabevitel: szinte semmi zsírt nem tartalmaz, kevés benne a kalória, és mindemellett nagyon ízletes is - ez a pulykahús, amely különösen jó hatással van az alakunkra. Ennek oka a niacin nevű vitamin, mely segíti a zsír lebontását, szabályozza az emésztést, és rengeteg energiát biztosít a szervezetnek. Apró főzési tanács: grillezve még kalóriaszegényebb a hús, mint olajban sütve.
Príma gomba: a gombák szintén nagyon hasznos zöldségek. A kis kalapos étel elpucolja a felesleges szénhidrátokat! Hogyan lehetséges ez? Roppant egyszerű: pantoténsav-tartalma azonnal nekilát a zsíros darabok lebontásának, amint az étellel a szervezetünkbe kerülnek. Ráadásul a szövetek méregtelenítésében is részt vesz, mivel az egészségtelen salakanyagokat eltávolítja a szervezetből.
Laktató krumpli: jóllaksz tőle, de nem leszel kövér! Noha a burgonya sok keményítőt tartalmaz, ami a szervezetben cukorrá alakul és lerakódhat, tele van vitaminokkal is, például a zsírölő C-vitaminnal vagy az immunrendszert erősítő B6-vitaminnal. Ezenkívül tojásfehérjét is tartalmaz, amely az izmok fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges. Természetesen a csipszet és a sült burgonyát felejtsd el, sokkal jobb a fóliában sült krumpli. Sőt, még ennél is hatásosabb a trópusi testvére, az édeskés "batate" burgonya vagy a nálunk is honos csicsóka.
Finom füge: amikor csak teheted, egyél fügét. Az ízletes gyümölcs alkotóanyagainak köszönhetően löketet az az emésztésnek, és sokáig telítettségérzetet biztosít. Szuper mellékhatás: megfékezi az édesség utáni vágyat!
Nassolás? Nem, köszönöm! A dió és az alma pont megfelelő, ha egy kis édességre vágysz. De ne fogyassz sok diót vagy mogyorót, mert viszonylag magas a kalóriatartalmuk. A földimogyoró és a pisztácia inkább engedélyezett.
Csípős csajok! Aki tüzesen szereti, az szerencsés! A piros és a zöld chili paprika ugyanis beindítják a zsírégetést. Próbáld ki: rendeld meg a vegetáriánus pizzádat egy extra adag chili paprikával, és üzenj hadat a zsírpárnáknak! Akik nem szereti, ha ég a szájuk, válasszák a gyengébb verziót, a pepperónit!
Gyümölcsös percek: le a cellulitisszel! Naponta egyél mangót vagy papayát, és máris véget vethetsz a narancsbőrnek! A déli gyümölcsökben rejlő rostoktól hamar megtelik a gyomor, és gyors emésztést biztosítanak. Ezálta a salakanyagoktól is mentesítik a szervezetet. További rosttartalmú anyagok: természetes rizs és sárgadinnye.
Túrós falatok: a tej élet, erő, egészség. A tej sok kalciumot tartalmaz, és ez fitten tartja az izmokat a sportoláshoz. Legjobb a félzsíros túró vagy a nem krémesített friss sajt, melyek a zsírt egyből a sejtekhez továbbítják, azok pedig elégetik. Szóval: édesség helyett inkább egyél egy kis túrót friss gyümölcsökkel!
Eperszünet: az eperidőszak egy főnyeremény! Ne fogd vissza magad, ha az eperről van szó, ess neki a piros gyümölcsnek. Az eper az extra adag káliumnak köszönhetően egy pillanat alatt vízhajtóként is hat a kötőszövetre, és így megszabadítja a felesleges salakanyagoktól. A narancsbőrnek semmi esélye sem marad, hogy tovább terjeszkedjen.
Vitaminbomba: a ropogós brokkoli finom és még jót is tesz. A B2- és B5-vitaminok abszolút nyerők, ha a zsírt energiává kell alakítani. Ezenkívül a zsírt égető C-vitamin is megtalálható a zöldségben. Fontos: a brokkoli gyökerét egy kicsivel előbb kell a vízbe tenni, a virágot pedig legfeljebb hét percig főzzük! |